Rabu, 20 Juni 2018

Geobsedeerd door puistjes en mee-eters? Wees voorzichtig, het kan een psychische stoornis zijn

http://smartdetoxsynergybandung.com/jual-smart-detox-di-situsaeur-bojongloa-kidul-kota-bandung/

Geobsedeerd door puistjes en mee-eters? Wees voorzichtig, het kan een psychische stoornis zijn

 

Knijpen puistjes of mee-eters kan worden beschouwd als een triviale gewoonte voor de meeste mensen. Maar weet u dat deze gewoonte bij sommige mensen een symptoom van een psychische aandoening kan zijn? Obsessie knijpen puistjes, mee-eters, of iets op de huid is ook bekend als ontvelling stoornis of dermatillomania. Deze voorwaarde zorgt ervoor dat een persoon altijd zijn eigen huid wil persen, krassen of prikken om onvolkomenheden op de huid die hij ziet te 'repareren'. De artsen classificeren de gewoonte om de huid te knijpen of te wrikken als BFRB (lichaam-gefocust repetitief gedrag) stoornis. Deze aandoening komt ook voor bij mensen die constant haar, knabbels, nieuwsgierige nagels en kauwende lippen trekken.

 

Deze toestand is eigenlijk niet erg zeldzaam. Volgens de International OCD Foundation heeft één op de twintig mensen BFRB. En de obsessie om puistjes of mee-eters in te drukken komt vaker voor bij vrouwen.

 

Het bestaan ​​van deze mentale stoornis is gestegen naar de oppervlakte sinds de explosieve video van chirurgische verwijdering van acne en cysten door Dr. Sandra Lee, M.D. Als u bekend bent met Dr. Pimple Popper, was Sandra Lee de persoon achter de populaire naam. Sarah Lee realiseerde zich net dat er genoeg mensen zijn die een ontvlechtingsstoornis of dermatillomanie ervaren na de video die hij viral gemaakt heeft. Het zorgt er vervolgens voor dat hij meer wil weten over de aandoening. In feite vertelden mensen met deze aandoening (knijp de huid) me toen ze mijn video zagen, de drang om in zijn eigen huid te knijpen was verminderd, zei Sandra Lee, zoals geciteerd uit Women's Health Mag. Daarom vindt Sandra Lee het nodig om te leren mensen over de gevaren van huidtapgedrag dat heeft geleid tot obsessiviteit. Mensen die deze aandoening hebben, leggen mij uit dat ze een heel grote druk hebben om in te knijpen, en met sterke emoties, vreemde gewaarwordingen en / of de afkeer van het zien van een vlek (in de huid) waardoor ze er echt in kunnen knijpen, legt de American Academy of Dermatology.

 

Misschien is de indruk niet te gevaarlijk. Maar de gewoonte om continu puistjes of komdeo uit te drukken is een andere vorm van OCD (obsessieve compulsieve stoornis). Sommige mensen noemen deze aandoening kan zich ontwikkelen tot een lichamelijke dysmorfe aandoening of BDD. Maar eigenlijk zijn het twee afzonderlijke dingen. Daniela legde uit dat BDD een aandoening is waarbij de lijder altijd ziet dat er een vlek of vlek in hun uiterlijk is, dus het moet iets doen om het te elimineren. Deze toestand kan een probleem zijn wanneer iemand te geobsedeerd is door zijn fysieke uiterlijk te 'repareren' totdat het in huidbeschadiging terecht komt. Af en toe puistjes wegblazen of een afgestofte huid verwijderen is heel gebruikelijk voor bijna iedereen, maar het is iets anders bij mensen die dwangmatig hun huid uittrekken om hun eigen lichaam te laten kapotgaan, duidelijk Sandra Lee. Vaak gebeurt het, mensen met deze aandoening niet alleen mengopek of prik de huid van het probleem. Maar ook het echte huidoppervlak is nog steeds gezond en soepel. De huid kan gapende wonden veroorzaken, waardoor littekens, infecties, ongelijke huidskleur, weefselschade en zelfs blijvende invaliditeit achterblijven, zei hij. Hoe kan men dan herkennen of de gewoonte om de huid te ponsen of te prikken nog enigszins normaal is of al tot een psychische stoornis leidt? Na het verwijderen van de huid voelen ze zich tevreden en opgelucht maar hebben ze ook moeite om te socialiseren en productief te zijn, voelen ze zich verlegen en willen ze vermijden. Ze willen niet naar het strand of het zwembad gaan, en ze zullen medische behandeling vermijden omdat ze niet willen dat vrienden of professionals hun lichaam zien, zei hij. Mensen met de gewoonte om de huid te persen en te pellen, zullen waarschijnlijk ook hun lichaam en / of huid bedekken of verbergen. Wauw, ook horror? (hst / ays)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar